Gozdna kopel

Trajanje

schedule 2-3 ure

Sezona

calendar_month VSE LETO

Aktivnost

self_improvement

Tip

Vodeno

Gozdna terapija, gozdna kopel ali Shinrin-Yoku je praksa, ki skozi vodeno izkušnjo v gozdu podpira zdravje, dobro počutje in globljo povezanost s samim seboj in naravo.

Doživetje je lahek in počasen 2-3-urni sprehod s certificiranim vodnikom, kjer skozi aktivnosti za odpiranje čutov, s poudarkom na vidikih povezave narave umirite svoje misli in se sprostite. V kombinaciji z meditacijskim dihanjem in zvočno terapijo vam bo ta aktivnost pomagala upočasniti, zmanjšati napetosti, izboljšati koncentracijo in najti ravnovesje med umom in telesom.

Gozdna kopel

od 33€ /

na osebo

2-3 ure

Rezerviraj

GOZDNA KOPEL

Gozdna kopel, znana tudi kot gozdna terapija ali Shinrin Yoku, je praksa, ki ljudi popelje v globljo povezanost za naravo in podpira vse vidike našega dobrega počutja.

Številne znanstvene raziskave so potrdile številne čudovite koristi, vključno s povečano imunsko funkcijo, izboljšanim zdravjem srca in ožilja ter dihal, povrnitvijo pozornosti ter zmanjšanjem stresa in depresije.

Gozdna terapija odpira vrata do zdravja in dobrega počutja v gozdu in drugih naravnih okoljih.

Izvira iz japonske prakse Shinrin-Yoku, kar v prevodu pomeni “gozdno kopanje”.

Študije so pokazale široko paleto koristi za zdravje, zlasti v kardiovaskularnem in imunskem sistemu ter za stabilizacijo in izboljšanje razpoloženja. Gozdna kopel nam pomaga, da se spomnimo, da smo ljudje neločljivo povezani z naravo.

Gozdna kopel je praksa. Je odprta; ni recepta za to, kaj bi oseba “morala” izkusiti ali kakšne koristi bi “morala” prejeti. Namesto tega nas uči razvijanja poglobljenega odnosa vzajemnosti, v katerem gozd in mi najdemo način za sodelovanje, ki podpira celovitost in dobro počutje vsakega. V gozdni terapiji je jasno določeno zaporedje vodenih dogodkov, ki zagotavlja strukturo izkušnje, hkrati pa zajema številne priložnosti za ustvarjalnost in naključja, ki jih ponuja gozd in individualni navdih vsakega vodnika.

prednosti

 • izboljša razpoloženje in splošno počutje
 • znižuje raven stresnega hormona kortizola
 • krepi imunski sistem
 • spravi vaš um in telo v ravnovesje
 • pomaga pri glavobolih, visokem krvnem tlaku, težavah s srcem, sladkorni bolezni, kožnih boleznih, astmi in artritisu
 • zmanjšuje tveganje za anksioznost, depresijo, bolezni srca, povečanje telesne mase, motnje spomina in koncentracije
 • izboljša vašo mentalno zmogljivost in kreativnost
 • vam pomaga, da se ponovno povežete z naravo

Cena:

 • 50 eur – 1-2 osebi
 • 33 eur – 3 osebe ali več

sezona:

Vse leto

Reconnect yourself to the beneficial power of nature

Kontaktirajte nas  Če se zanimate za kolesarski izlet prosimo sporočite vašo višino