KAJ NAMA BOHINJ POMENI?
DOM!

DOBRODOŠLI V NAJINI
DNEVNI SOBI

Naj bo zima ali poletje, vam Hike&Bike ponuja unikatno doživetje. Pohajkujte z nami po Triglavskem narodnem parku, kolesarite v Julijskih Alpah, predvsem pa bodite na dopustu aktivni. Popeljali vas bomo na skrivne kotičke, kjer boste uživali v čudovitih razgledih, lokalni kulinariki in doživetju slovenskih Alp. Ponujamo tudi vodene dnevna pohodniška in kolesarska doživetja.

Nahajamo se na severozahodu Slovenije, natančneje v Bohinjski dolini, ki je del Julijskih Alp. Območje se nahaja v Triglavskem narodnem parku, ki nosi ime po najvišji gori Slovenije – Triglavu. Julijske Alpe so naš dom in to je samo eno od dejstev, ki zagotavljajo neverjetno pohodniško ali kolesarsko doživetje.

Ne veste kam? Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in navodili za najboljše pohodniške poti in kolesarske možnosti v okolici. Najamete lahko tudi GPS in se brezskrbno zapeljete po najlepših poteh v dolini.

Midva sva

Maja

Maja je že vse življenje vpletena v turizem, saj je vse svoje otroštvo preživela v Bohinjski dolini in se srečevala z gosti iz vsega sveta. Najraje preživlja čas v naravi, predvsem pa v gozdu. To je razlog, da se je odločila pridobiti posebna znanja o tem. Maja vas bo kot certificirana gozdna vodnica ANFT popeljala na doživetje, kjer boste imeli priložnost spoznati gozd na bolj poglobljen način in se resnično povezati z naravo. Poleg gozda Maja obožuje tudi pohode v hribe in veter v laseh na kolesu ali barki. Če razmišljate o obisku Bohinja in Julijskih Alp, je Maja in Hike&Bike zagotovo pravi naslov.

In

Grega

Turizem in šport sta Gregovi dve strasti. Pred tridesetimi leti, ko se je MTB v Sloveniji šele razvijal, je Grega že tekmoval v XC in se zaljubil v kolesarstvo. Grega se je po diplomi na Fakulteti za turizem v Portorožu zaposlil kot vodja marketinga v Bohinju, nato pa kot inštruktor in vodja programov na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled, kjer je študente učil umetnosti vodenja in pogostitve gostov. V času šolanja se je porodila ideja o Hike&Bike in Grega je vanjo vložil srce in dušo. “Všeč mi je koncept biti aktiven, raziskovati nove kraje in uživati v dobri kulinariki ob koncu aktivnega dne” Grega pravi in če se strinjate, vas vabi, da se mu pridružite na enem od njegovih vodenih izletov.

Nahajamo se na severozahodu Slovenije, natančneje v Bohinjski dolini, ki je del Julijskih Alp. Območje se nahaja v Triglavskem narodnem parku, ki nosi ime po najvišji gori Slovenije – Triglavu. Julijske Alpe so naš dom in to je samo eno od dejstev, ki zagotavljajo neverjetno pohodniško ali kolesarsko doživetje.

ZAKAJ Z NAMA:

Sva posebna, drugačna, pustolovska, edinstvena, iznajdljiva, trmasta in vztrajna Bohinjca. Najbolj domače se počutiva zunaj, v naravi, kjer raziskujeva, dobivava ideje za nova doživetja in nabirava energijo. Na kolesu, v pohodnih čevljih, z vetrom v jadrih ali pod krošnjami dreves – spektakularni razgledi in bivanje v naravi je tisto, čemur praviva najina pisarna. In tukaj ustvarjava butična doživetja za vaše nepozabne počitnice.

POSLANSTVO HIKE&BIKE

Začutiti naravo in raziskati okolje, kulturo in življenje območja na trajnosten način.

HIKE&BIKE VIZIJA

Želimo postati vodilna turistična agencija v Julijskih Alpah, ki strankam ponuja edinstvena kolesarska in pohodniška doživetja.

TNP

Certifikat kakovosti Triglavskega narodnega parka dokazuje, da ponudnik dosega visoke standarde kakovosti na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja v turistični ponudbi. Trajnostni koncept in delovanje s cilji parka je poleg vrhunske ponudbe tisto, kar imetnike certifikata kakovosti Triglavskega narodnega parka ločuje od ostalih turističnih ponudnikov, ki se nahajajo v parku.

VEČ O CERTIFIKATU KAKOVOSTI TRIGLAVSKI NARODNI PARK

TRAVELIFE

Travelife, ki je bil ustanovljen s podporo Evropske komisije, je vodilni mednarodni trajnostni certifikat za potovalni sektor. Več kot 35 nacionalnih potovalnih združenj promovira shemo svojim članom, vključno z ABTA, The British Travel Association in PATA, Pacific Asian Travel Association. Od leta 2012 se je več kot 600 azijskih podjetij usposabljalo o družbeni odgovornosti podjetij s podporo nizozemskega vladnega programa CBI.

VEČ O TRAVELIFE

Zelena shema slovenskega turizma (GSST) je orodje, razvito na nacionalni ravni, in program certificiranja, ki pod krovno blagovno znamko SLOVENIA GREEN izvaja naslednje naloge:

združuje vsa prizadevanja, usmerjena v trajnostni razvoj turizma v Sloveniji,
destinacijam in ponudnikom storitev ponuja orodja, ki jim omogočajo, da ocenijo in izboljšajo svoja trajnostna prizadevanja
in promovira ta zelena prizadevanja prek blagovne znamke Slovenia Green.
VEČ O SLOVENIA GREEN

BOHINJSKO-FROM BOHINJ

Znak Bohinjsko/from Bohinj zagotavlja geografsko poreklo ter visoko kakovost izdelkov in storitev. Preizkusite kakovostne rokodelske in kulinarične izdelke in pridelke ter pijačo in hrano v gostilnah. Vsi izdelki so certificirani v skladu s strogimi standardi in merili ter s spoštovanjem tradicionalnih vrednot, lokalnih materialov, pridelkov in sestavin. Center kakovosti Bohinj skrbi za razvoj in podobo certificiranih izdelkov.

VEČ INFORMACIJ O BOHINJSKEM-IZ BOHINJA

TRAJNOST HIKE&BIKE

Upamo, da bo naše delo čim manj negativno vplivalo na okolje. Zato se močno trudimo biti odgovorni, ko načrtujemo naše izlete, vodimo potovanja in upravljamo naše hiške.

LOCAL COMUNITY POLICY

ENVIRONMENTAL POLICY

SUSTAINABILITY REPORT – HIKE&BIKE 2022

POLITIKA LOKALNO OKOLJE – SLO

OKOLJSKA POLITIKA – SLO

POROČILO O TRAJNOSTNIH AKTIVNOSTIH – SLO